Truster kevytyrittäjä logo
Yrityksille
Laskutuspalvelu vertailu 08/2023

Miten valita paras laskutuspalvelu?

Laskutuspalveluiden suosion kasvaessa räjähdysmäisesti, myös laskutus- ja kevytyrittäjäpalvelua tarjoavien yritysten määrä on lisääntynyt merkittävästi. Suomessa toimii tänä päivänä kymmeniä eri laskutuspalveluja. Kevytyrittäjällä on siis todella varaa valita ja vertailu usein kannattaa!

Mitä laskutuspalvelu tarjoaa?

Laskutuspalveluyrityksen kautta yksityishenkilön on mahdollista laskuttaa omia työsuorituksiaan perustamatta omaa yritystä tai Y-tunnusta. Osa laskutuspalveluista tarjoaa palveluita myös Y-tunnuksen omaaville yrittäjille. Tässä vertailussa keskitytään palveluihin, jotka tarjoavat palvelua ilman Y-tunnusta. Valtaosa laskutuspalveluyrityksistä hoitaa kevytyrittäjän puolesta laskutuksen, palkanmaksun, näihin liittyvät lakisääteiset velvoitteet ja vakuutukset. Osa laskutuspalveluista tarjoaa kevytyrittäjälle myös valinnaisia lisäpalveluita, esimerkiksi mahdollisuuden hallinnoida kevytyrittäjän YEL-vakuutusta ja palkan rahoittamisen (niin kutsuttu ennakkopalkka). Parhaassa tapauksessa kevytyrittäjän ei tarvitse huolehtia itse mistään muusta kun työn suorittamisesta, laskutuspalvelu hoitaa kaiken muun. Alla olevassa taulukossa on vertailtu yhdeksän eri laskutuspalveluyrityksen tarjoamien palveluiden sisältöä ja niiden eroavaisuuksia.

Mobiiliapplikaatio

Ennakkopalkka

Mahdollisuus veloittaa YEL-vakuutus palkanmaksun yhteydessä

Kiinteähintainen palvelu

Truster
Kyllä
Kyllä
Kyllä
Kyllä
Eezy Kevytyrittäjät
Kyllä
Kyllä
Kyllä
Ei
Ukko.fi
Ei
Ei
Kyllä
Ei
Free.fi
Ei
Kyllä
Kyllä
Ei
Omapaja
Ei
Kyllä
Kyllä
Ei
Finjob
Ei
Kyllä
Ei
Ei
Floy
Ei
Kyllä
Ei
Ei
Invoicery
Ei
Kyllä
Ei
Ei
Laskuttamo
Ei
Ei
Ei
Ei

Laskutuspalvelu

Palvelumaksu

Truster
Kiinteä hinta 49 €/kk tai 3,99 % + 2,50 %
Eezy Kevytyrittäjät
7,00 %
Ukko.fi
5 % + 3 %
Free.fi
4 % + 2,50 %
Omapaja
4 % + 3 %
Finjob
4 %
Floy
4 % + 2,50 %
Invoicery
8 %
Laskuttamo
4 % + 2,50 %

*Tiedot perustuvat laskutuspalveluiden verkkosivuilta 24.08.2023 kerättyihin tietoihin. Tarkasta ajantasaiset tiedot laskutuspalvelun omalta verkkosivulta mahdollisten muutosten varalta. 

Mikä on paras laskutuspalvelu?

Parhaan laskutuspalvelun valinta riippuu monesta eri tekijästä. Tässä vertailussa valintakriteerit ovat rajattu eri palveluiden sisältöön ja hinnoitteluun. Näiden lisäksi vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi laadulliset tekijät, kuten asiakaspalvelun laatu ja maksujen välitysnopeus. Eri palveluiden testaaminen on kuitenkin hyvin yksinkertaista ja voit helposti kokeilla eri palveluita parhaan vaihtoehdon valitsemiseksi. Osa laskutuspalveluista tarjoaa myös ilmaista kokeilujaksoa. Truster tarjoaa ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi uusille asiakkaille. Ole yhteydessä Trusterin asiakaspalveluun ilmaisen kokeilukuukauden lunastamiseksi.